Home   >>   Panoramy   >>   Statua niedźwiedzia polarnego w czasie nocy polarnej
message
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Statua niedźwiedzia polarnego w czasie nocy polarnej
User Rating: / 2
PoorBest 
czwartek 05. marzec 2009 21:41
Statua niedźwiedzia polarnego w czasie nocy polarnej - 360 degree panorama Niedźwiedź polarny - (Ursus maritimus) występuje w okolicach Oceanu Arktycznego i morzach otaczających. Dzieli tytuł największych drapieżników lądowych z Kodiak Bear. Dorosły samiec waży ok. 400-680 kg (880-1,500 lb), podczas gdy dorosła samica waży około połowę tej wagi. Chociaż jest ściśle spokrewniony z niedźwiedziem brunatnym, ewoluował zajmując wąską niszę ekologiczną. Wykształcił wiele cech ciała przystosowanych do bardzo niskich temperatur, do życia na otwartych wodach, pośdród lodu i śniegu. Ten gatunku poluje na foki, które stanowią większość jego pożywienia. Na panoramie po lewej stronie widać Polarię, na prawo Norweski Instytut Polarny. Statua niedźwiedzia polarnego w czasie nocy polarnej