Home   >>   360 panoramabilder   >>   Benker Arvid Sveen
Melding
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Benker Arvid Sveen
Brukervurdering: / 1
DårligBest 
mandag 19. oktober 2009 15:37
BENCHES/Benker Arvid Sveen “Jeg møtte benkene i Neptun, nord for Mangalia i Romania i august 2008. De var værslitt vakre, jeg fotograferte dem, satt på dem, og så ut over Svartehavet. Tilbake i Tromsø fant jeg en slektning her ved Ishavet. Med vakker utsikt over vårt hav, eller vårt Tromsøysund, vil jeg opprette et mulig møtested noen dager under SEAS. En invitasjon til å sitte på hverandres benker og lytte til hverandres utsikt og fortellinger”. Arvid Sveen, juni 2009.

Arvid Sveens benker kan ses som metaforer for SEAS-prosjektet som helhet; en benk er en møteplass, et fristed, en plass for hvile, ettertanke og gode opplevelser. En benks plassering er aldri vilkårlig. Den lille plassen ytterst på kaikanten kan oppfattes som ubetydelig av noen; kan romme betydningsfulle minner for andre; eller kan skape grobunn for nye minner under SEAS TROMSØ.

Prosjektet er initiert av Tromsø Kunstforening i anledning SEAS Tromsø.

Arvid Sveen Sveen er billedkunstner, fotograf og grafisk formgiver. Han har hatt separatutstillinger i Norge, Sverige, Finland, Danmark og på Færøyene. Hans fotografier er innkjøpt blant annet av Nordnorsk Kunstmuseum, De samiske Samlinger, Norsk Kulturråd og Kemi Kunstmuseum i Finland. Sveen har laget flere vakre billedbøker, blant annet Tinden – Portretter som har fotografier av det sentrale fjellet som basis. Fotografiene har alle samme utsnitt og er tatt fra samme sted gjennom hele året.

info fra tromseas.noBenker Arvid Sveen