Home   >>   360 panoramabilder   >>   Nordlys over Tromsø
Melding
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Nordlys over Tromsø
Brukervurdering: / 22
DårligBest 
fredag 06. februar 2009 17:32
Nordlys over Tromsø 360 grader panorama Guide to Northern Lights website

Nordlys over Tromsø - (automatisk oversettelse) Nordlyset sonen en sirkel rundt det magnetiske Nordpolen. Den delen av Nord-Norge nord for Vesterålen ligger i denne sonen, og som en følge av dette er hvor du har den beste muligheten for å se nordlys. Tromsø ligger midt i sentrum av nordlyset sone. Det finnes andre steder i den nordlige halvkule ligger i denne sonen. Men bortsett fra Island, de fleste av disse områdene er sparsely befolket eller ubebodd og for folk flest er det vanskelig å få tilgang til eller nærmest utilgjengelige. Nordlyset er synlige på anledninger i sentrale og sørlige deler av Skandinavia, og også i deler av Sør-Norge og den amerikanske Midtvesten, men nesten like ofte som vi opplever her.

Andre panoramabilder fra dette stedet

Aurorae produseres av kollisjonen av ladede partikler fra jordens magnetosphere, hovedsakelig elektroner, men også protoner og tyngre partikler med atomer og molekyler av jordens øvre atmosfæren (i høyder over 80 km (50 miles)). Partiklene har energier på 1 til 100 Kev. De kommer fra solen og ankommer nærheten av Jorden i relativt lav-energi, solenergi vind. Når fanget magnetfelt av solenergi vinden er gunstig orientert (hovedsakelig sørover) den kobles med jordas magnetfelt og solenergi partikler angi magnetosphere og feide til magnetotail. Videre magnetisk reconnection akselererer partiklene mot jorden.

Når det stormer på solen er på sitt mest intense, nordlys er synlig over sentrale og sørlige Europa og i deler av USA. Men dette er så sjelden at svært få mennesker som bor i disse regionene har sett nordlys. I tidligere tider, utbrudd av nordlys ble sett på som advarsler om katastrofer eller andre calamities.

En gammel skandinaviske navn på nordlyset oversettes som "sild flash". Det var trodde at nordlyset var refleksjoner cast av store swarms sild på himmelen.

En annen skandinavisk kilde refererer til "brannene som omslutter Nord-og Sør kanter av verden". Dette har vært foreslått som bevis på at den norrøne ventured så langt Antarktis, selv om dette ikke er tilstrekkelig til å danne en konklusjon.

Det finske navnet for nordlys er revontulet, rev branner. Ifølge legenden, rev av brann bodde i Lappland, og revontulet var gnister de whisked opp i atmosfæren med haler.

I Estonian de kalles virmalised, ånd vesener høyere Realms. I noen legender de får negative tegn i noen positive meldinger.

The Sami people mente at en bør være spesielt forsiktig og rolig når observert av nordlyset (kalles guovssahasat i nordsamisk). Mocking nordlyset eller synge om dem tenkte seg å være særlig farlig og kan føre til at lysene å stige på mocker og drepe ham / henne.

The Algonquin mente at lysene skal være deres forfedre danser rundt seremonielt brann.

Latvisk folklore nordlyset, spesielt hvis røde og observert i vinter, antas å være bekjempelse sjelene av døde krigere, et tegn foretelling katastrofe (spesielt krig eller sult).

I russisk folklore aurora borealis var knyttet til brann drage ( "Ognenniy Zmey"), som kom til kvinner og forført dem i fravær av sine ektemenn.

I Skottland, nordlyset var kjent som "mirrie dansere" eller md furu-chlis. Det er mange gamle uttrykk om dem, inkludert Scottish Gaelic ordspråket "Når mirrie dansere spille, de liker å slå ihjel." Den lekenhet av mirrie dansere skulle ende sporadisk i en ganske alvorlig kamp, og neste morgen når barna så programoppgraderinger rødt lav på steinene, de sier seg imellom at "mirrie dansere blødde hverandre i natt". Utseendet til disse lysene på himmelen ble ansett som et tegn på tilnærming av ustadig vær.

Mange prospectors under Klondike Gold Rush trodde at nordlyset var refleksjon av moren Lode av alt gull.

The Inuit mennesker i Alaska forteller tradisjonelle tale for sine gamle forfedre som er sett i rippling bevegelsene i nordlyset. De sier at "skygger" i displayet er slektninger og venner som har gått til himmels og mars langs eller dans å minne levende mennesker i sin tilstedeværelse. Når hundene bjeffe og hyle på lydene av aurora borealis, er det sagt at hundene gjenkjenne sine engangsreferansenummer følgesvenner i fargerike skjermen.Nordlys over Tromsø
 
Har du besøkt Tromsø allerede?